Informatie Corona-virus

Zojuist hebben wij via de persconferentie vernomen dat de overheid heeft besloten dat alle scholen en kinderopvangorganisaties met ingang van maandag 16 maart 2020 gesloten zijn. De SKOV is verplicht hier gehoor aan te geven. Dit betekent dat uw kind(eren) vanaf heden tot en met 6 april 2020 niet meer opgevangen kan/kunnen worden. Dit geldt voor alle opvangsoorten; voorschoolse-, naschoolse- en dagopvang.

Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in een vitaal beroep. Hiervoor organiseren wij noodopvang. Voor de officiƫle lijst van vitale beroepen, opgesteld door de Rijksoverheid, verwijzen wij u naar:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen.

Bent u werkzaam in een van deze beroepsgroepen, dan kunt u uw kind(eren) wel brengen voor opvang, vooralsnog op de voor u gebruikelijke dagen en locatie.  U dient dan wel aan ons aan te kunnen tonen dat u werkzaam bent in een vitaal beroep. Ook blijven voor deze kinderen de eerder getroffen maatregelen van kracht waaronder dat zij vrij dienen te zijn van verkoudheidsklachten. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij begrijpen dat dit een zeer ingrijpende maatregel is voor u. Wij houden alle ontwikkelingen vanuit de overheid nauwlettend in de gaten. Ook de financiƫle consequenties zullen de komende dagen verder uitgedacht en uitgewerkt worden.

Wij informeren u bij nieuwe ontwikkelingen. Laten we hopen dat o.a. door deze maatregel de verspreiding van het Coronavirus voldoende ingeperkt kan worden.

Ga terug naar het overzicht