Kinderboekenweek 2017 – 4 t/m 15 oktober

 

Woensdag 4 oktober start de Kinderboekenweek. Natuurlijk doet de SKOV  hier dit jaar ook weer aan mee.

 

 

 

 

 

Het thema is dit jaar “Gruwelijk eng”. Voor de kleintjes onder ons een beetje te spannend.  Wij hebben het thema vertaald naar bang en  de leidsters hebben rond dit thema leuke activiteiten verzonnen.  De peutergroepen en verticale groepen hebben onlangs mooie boekenkasten gekregen kregen en er zijn een heleboel nieuwe boeken aangeschaft voor alle groepen. Genoeg om weer veel te lezen en voorgelezen te worden.

 

 

Het prentenboek wat uitgegeven is t.b.v. de Kinderboekenweek 2017 heet Knikkeruil  en is geschreven door Maranke Rinck. 

 

 

 

Knikkeruil gaat over een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil. De andere knikkers (de knikkers zijn in het boek allemaal dieren of dingen) willen wel met hem spelen, maar dan zien ze opeens monsters. Ze moeten zich verstoppen. Ze gaan naar verschillende verstopplekken. De knikkerbaan, het knikkerpotje, een doolhof en nog meer plekken waar ze zich zouden kunnen verstoppen. Echter gaat het elke keer mis met Uil, of het lukt niet, of hij durft niet. Toch laten de andere knikkers hem niet in de steek.
Uiteindelijk vindt Knikkeruil een mooie verstopplek en zien ze de monsters niet meer. Maar waren er eigenlijk wel monsters?

 

Ga terug naar het overzicht