Werken bij SKOV Beverwijk

 

Stichting Kinderopvang Voorzieningen Beverwijk (verder: SKOV) is een gezonde en succesvolle kinderopvangorganisatie zonder winstoogmerk en met een goede naam in Beverwijk. De organisatie is ruim 30 jaar geleden opgericht en biedt KDV en BSO aan kinderen van 0-13 jaar. Er zijn twee mooie en ruime BSO locaties en twee sfeervolle KDV locaties. Alle locaties hebben een uitdagende natuurtuin. SKOV heeft als enige in de regio het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang behaald.

Professionele en kwalitatief hoogwaardige kinderopvang en groene kinderopvang zijn belangrijke strategische pijlers. Eerlijkheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid zijn kernwaarden die de medewerkers naar elkaar uitdragen en naar de ouders, kinderen en relaties. De medewerkers gaan respectvol met elkaar en met de klanten om, en zetten zich met enthousiasme in voor het welzijn van de kinderen.

Voor SKOV werken een Stichtingsbestuur, een Directeur, drie Operationeel Managers, bijna 50 Pedagogisch Medewerkers en een klein team van Stafmedewerkers op het kantoor. 

SKOV werkt aan toekomstbestendigheid en heeft de vacature opengesteld van

Plaatsvervangend Directeur

32-36 uur per week (4-5 dagen) 

Op termijn, na pensionering van de Directeur, doorgroeiend naar de functie van Directeur.

Een veelzijdige functie van operationeel werk tot aan strategie, voor een ambitieuze, warm-zakelijke en hands-on maar ook strategisch leider, flexibel en natuurlijk schakelend in werkzaamheden en op alle functieniveaus.

De functie

In samenwerking met het Bestuur werken de Directeur en de (vooralsnog) Plaatsvervangend Directeur aan een toekomstbestendige organisatie en zetten zij de strategische koers uit of stellen deze bij. Externe ontwikkelingen worden gevolgd en er wordt voor gezorgd dat de organisatiedoelstellingen (financieel, kwaliteit, pedagogiek, personeel, organisatie) worden gerealiseerd. Ontwikkelprojecten worden gecoördineerd en/of uitgevoerd. Samen onderhouden zij contacten met het Bestuur, de Ondernemingsraad en ouders/verzorgers. De plaatsvervangend Directeur draagt zorg voor de zelfstandige uitvoering van de volledige functie van Directeur bij diens afwezigheid.      

De plaatsvervangend Directeur draagt zorg voor het benaderbaar en zichtbaar zijn in de organisatie voor medewerkers en ouders/verzorgers. Hij/zij zorgt (mede) voor het implementeren en borgen van aangewezen beleidsontwikkelingen en (mede) voor de dagelijkse aansturing en begeleiding van de Managers en/of de Stafmedewerkers en indirect de Pedagogisch Medewerkers en het bewaken, coördineren en/of uitvoeren in situaties van calamiteiten. De leiderschapsstijl is gericht op vertrouwen en het laten zijn van medewerkers ‘in hun kracht’: stimuleren en motiveren, geven van eigen verantwoordelijkheid, verbinden en samenwerken, faciliteren, begeleiden van ontwikkeling en ruimte bieden voor initiatief.

De plaatsvervangend Directeur voert diverse nader aan te wijzen administratieve en operationele HR-, financiële- en facilitaire werkzaamheden uit (zoals het opstellen van arbeidsovereenkomsten, de salarisverwerking, doen van betalingen en samenstellen van de jaarrekening samen met de Accountant, maken van rapportages en/of verzuimbegeleiding).

Voor ouders/verzorgers is de plaatsvervangend Directeur een prettig, zichtbaar en toegankelijk aanspreekpunt en ook kan de plaatsvervangend Directeur regelmatig in gesprek zijn met gemeente, GGD, basisonderwijs en verdere samenwerkingspartners.

Bestuursmodel

Bij SKOV is de organisatie ingericht volgens het bestuursmodel: een Directeur en een Stichtingsbestuur. Er wordt gewerkt volgens de Governance Code Kinderopvang.

Functie eisen 

Voor deze veelzijdige functie zoeken wij een stevige, ervaren en ambitieuze kandidaat die binnen een bepaalde periode zelfstandig de positie van Directeur zal vervullen. Wij zoeken een peoplemanager en leider, sterk in zowel het bedrijfsmatige aspect als het mensgerichte aspect wat deze functie met zich meebrengt.

Een persoon die goed kan schakelen tussen operationele vraagstukken, de administratie, het ontwikkelen van organisatiebeleid en de strategie en externe oriëntatie. En daarmee aandacht heeft voor zowel de details als voor de grote lijnen en voor ‘intern’ en ‘extern’.

Een stabiele, sterke persoonlijkheid die richting geeft aan de medewerkers, hen mee kan nemen in veranderingen en sterk is in professionele teamontwikkeling. En die flexibel is en sterk in meebewegen, laveren in dat wat de organisatie vraagt. Een persoon die zich thuis voelt in een kleinere organisatie met 60-65 medewerkers, goed overzicht houdt vanuit de organisatiekoers over alle werkprocessen, steeds oog heeft voor ‘groei’ en voor wat ‘anders en beter kan’.

Verder zal de kandidaat beschikken over:  

 • Een afgeronde relevante opleiding op HBO+/WO niveau. Een afgeronde bedrijfskundige opleiding en managementopleiding vinden we belangrijk.
 • Gedegen ervaring als Directeur, Adjunct Directeur of als strategisch/tactisch Manager in (kleinschalige) organisaties.
 • Ervaring in de kinderopvangbranche en daarmee kennis van de (actuele) wet- en regelgeving in de sector is een pre.
 • Ervaring en/of aantoonbare affiniteit in het maatschappelijk domein is een harde eis.
 • Pedagogische kennis.
 • Leiderschaps- en managementvaardigheden, opgedaan door het meerdere jaren aansturen van managers en/of teams van 30 of meer medewerkers en meerdere werkprocessen. Ervaring met het doorvoeren van veranderingen.
 • Bedrijfskundige vaardigheden voor het (mede) opstellen van en werken met jaarrekeningen, begrotingen en stuurcijfers.
 • Een klant-, kwaliteits- en ontwikkelingsgerichte werkhouding.
 • Ervaring met het (mede) ontwikkelen van organisatiestrategie, volgen van externe ontwikkelingen en opstellen van beleidsdocumenten en werkprotocollen.
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Respectvolle, open, transparante en duidelijke communicatie.
 • Goede sociale vaardigheden. Empathisch vermogen.
 • Een verbindende werkhouding gericht op samenwerken.
 • Helicopterview en analytisch vermogen.
 • Een nauwkeurige werkhouding met oog voor detail.

Wat biedt SKOV?

 • Een aantrekkelijke, brede functie in een kwalitatief hoogwaardige en gezonde organisatie.
 • Een veelzijdige functie met veel ruimte voor initiatief en mogelijkheid om de organisatie en mensen verder te helpen ontwikkelen. 
 • Een aanstelling met de intentie voor onbepaalde tijd.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Kinderopvang.
 • Mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en het volgen van opleidingen.

 Solliciteren op deze functie?

SKOV heeft de werving en het voorselectietraject van deze vacature uitbesteed aan Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Ben je geïnteresseerd? Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk naar Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, ter attentie van Margit de Lange o.v.v. “SKPD03” via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl

Sollicitaties zullen direct bij binnenkomst in behandeling worden genomen. De intentie is om deze functie per 1 september 2021 te laten vervullen.

De mogelijkheid bestaat dat een assessment wordt toegevoegd in de selectieprocedure.

Indien je vragen hebt over de vacature dan kun je een e-mail bericht sturen aan Margit de Lange via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact opnemen. Nadere informatie over SKOV is te vinden op de website www.skovbeverwijk.nl.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs

 

 

Studenten/Pedagogisch Medewerkers gezocht voor de zomer!

Ben jij student SPW niveau 3 of 4, HBO Pedagogiek of volg je een andere relevante opleidingen en wil jij je deze zomer als Pedagogisch Medewerker op invalbasis bij een kleine, groene en gezellige kinderopvangorganisatie verder ontwikkelen en ook nog eens leuk betaald krijgen? Dan is deze vacature wat voor jou! 

Wie zijn wij

SKOV Kinderopvang biedt professionele opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Dat doen we op drie locaties met ruime en uitdagende natuurspeeltuinen in Beverwijk. Bij ons staat het spelende kind centraal. Op onze dag-, voorschoolse- en naschoolse opvang werken we dan ook kindvolgend. Iedereen die bij ons komt werken heten we welkom in een collegiaal team. Samen zorgen we elke dag weer voor goede kinderopvang en een fijne werkomgeving. Vraag je onze medewerkers wat typisch SKOV is, dan zeggen zij: eigen inbreng, natuur en saamhorigheid.

Jouw werkdag op onze kinderdagopvang

Als pedagogisch medewerker in de invalpool bij SKOV zorg jij er voor dat de kinderen graag naar de opvang komen, zich prettig en veilig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Spelen hoeft een kind niet te leren, dat doet het helemaal uit zichzelf. Jij daagt de kinderen dagelijks uit om hun wereld te ontdekken en te vergroten. Je organiseert dan ook met gemak spelactiviteiten voor binnen en buiten passend bij elke leeftijd: zingen, dansen, voorlezen, in de natuurtuin heksensoep of een speurtocht maken. Het eindresultaat is daarbij niet belangrijk, wel dat de kinderen spelervaring opdoen. Ook voor de ouders ben jij de professional. Tijdens de overdracht informeer jij de ouders over het welbevinden van hun kind. Zeker als invalkracht is geen dag hetzelfde. Je kunt ingezet worden op alle locaties en komt zo in aanraking met veel verschillende collega’s en leeftijdsgroepen. Ideaal dus om je verder te oriënteren binnen jouw vakgebied. 

Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar studenten en scholieren SPW niveau 3 of 4 en/of HBO Pedagogiek en/of een andere relevante opleiding en die een passie hebben voor het werken met kinderen. Je zet je met hart en ziel in om de kinderen binnen ons kinderdagverblijf te verzorgen en om samen een fijne dag te hebben. Je gelooft net als wij dat spelen het fundament van de ontwikkeling van een kind is. Pedagogisch medewerkers bij de dagopvang van SKOV zijn nuchter en zorgzaam, nemen initiatief bij de organisatie van activiteiten en werken enthousiast samen. Buiten spelen in onze natuurspeeltuin, binnen spelen met natuurlijke materialen, overal kun jij creatief tot spel komen met kinderen. Herken jij jezelf hierin? Dan willen we graag kennismaken.  

Wat bieden wij

Een afwisselende en zelfstandige functie in een collegiale werkomgeving tot 35 uur per week. Je ontvangt een salaris volgens de CAO Kinderopvang, schaal 6. Het betreft een tijdelijk contract voor de duur van de zomerperiode (exacte data in overleg). Als invalkracht is het wenselijk dat je flexibel inzetbaar bent. Vaste dagen zijn evengoed wel bespreekbaar.  

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie of over werken bij SKOV kan je contact opnemen met Priscilla Koerts. Zij werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur. Ze is bereikbaar via telefoonnummer 0251 275 920. Je kan natuurlijk ook direct solliciteren. Stuur dan je motivatie en CV naar p.koerts@skovbeverwijk.nl. Solliciteren kan tot en met 18 juni 2021. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 22 juni. We kijken uit naar je reactie!

 

Stages bij de SKOV

De SKOV vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de opleiding van nieuwe toekomstige pedagogisch medewerkers. Op alle groepen lopen dan ook regelmatig stagiaires mee, meestal BOL-ers van het Nova College. De stagiaires worden op de groep begeleid door de pedagogisch medewerker. Voor de overkoepelende taken en het algemene stagebeleid is een praktijkopleider aangesteld. Wij werken samen met het NOVA College om de kwaliteit van de beroepsopleiding voor aankomend personeel in de kinderopvang te optimaliseren. Ook wordt gezorgd voor voldoende stageplaatsen in onze regio.

Voor vragen over stage kan je contact opnemen met onze praktijkopleider. Zij is te bereiken via de administratie, telefoonnummer 0251-275920 of via praktijkopleider@skovbeverwijk.nl